eller
Profilen hittades inte
Ditt konto är låst...
Profilen har blivit borttagen
Brukar du logga in med Facebook? Logga in med Google

Goda råd till Roommate-sökningen

Att bo ihop med en roommate kommer säkert vara något annat än något du tidigare har gjort eller prövat. För att hjälpa dig med att vänja dig med situationen, har vi här några tips:

Var realistisk: Du ska inte förvänta dig att din roommate kommer att bli din bästa vän eller din följeslagare i början. Ingen tät kontakt kan döda också den bästa vänskapen, så håll kontakten och prata med varandra.

Kemin: Var säker på att din blivande roommate passar dina önskemål och behov. Det är inte trevligt att bo ihop med någon som man inte kan komma överens med. Se till att ställa många frågor och få hela situationen klar innan ni flyttar ihop. Möts några gånger och få lära känna varandra med både bra och dåliga sidor. Desto ärligare man är, desta färre obehagliga överraskningar kommer.

Håll alla kommunikationslinjer öppna. Prata om möjliga konfliktområden. Var beredd på att gå på kompromi. Om det blir nödvändigt, gör en lista med några grundregler för generella saker som: Musik, rökning, matvanor och besök. Det kommer att minska risken för diskussion och missförstånd. Om din roommate gör något du inte tycker om, var ärlig, också för dig själv. Gör något med problemet direkt, små problem kan snabbt växa om man inte pratar ut om det.

Känn till dina rättigheter: Som hyresgäst har man alltid rätt till:

Sova och koppla av på sitt rum.

Läsa och studera på sitt rum utan avbrott

Fri tillgång till ditt rum och dina saker enligt gällande kontrakt mellan er.

Ha rena och bra miljöer, men det är man ju själv med till att hålla.

Ha gäster utan att kränka din roommate eller miljön..

Påpeka om någon annans uppträdande kränker dina rättigheter.

Respektera varandra: Det är viktigt med ömsesidig respekt för varandra och varandras önskemål. Håll hela tiden klara linjer, och var ärliga. Så ska det nog bli en av de bästa och mest lärorika tiderna i ditt liv. Mycket nöje